SELAMAT DATANG

ini adalah situs yang memberikan informasi seputar Sejarah Labuhanbatu dan keberadaan Kerajaan-kerajaannya dimasa lalu. Daerah-daerah yang saling berhubungan akan dipublikasikan. Juga dilengkapi film-film tempo dulu, photo-photo lama dan photo-photo yang berkaitan dengan budaya, adat dan istiadatnya, serta pemerintahan di masa penjajahan.

Senin, 23 Mei 2011

ACTE VAN ERKENNING

Posted by winzCyber 15.36, under | No comments

Acte Van Erkenning

    Aangezien het den resident van Riouw en onderhoorigeden gebleken is, dat in de regering van het landschap  Serdang en onderhoorigeden, Pertjoet, Danai, Pabaoeangan, Bedagaij en Padang, behoorende tot het Rijk Siak Srie Indrapoera en onderhoorigheden, wettig is opgetreden als radja onder den naam van sultan Basjar Oedin, en als zoodaning behoort te worden erkend en aangezien door hem op heden in handen van den resident voornoemd de aan deze acte gehechte verklaring is afgelegd en beedigde.

    Zoo is het, dat de resident voornoemd heeft goedgevonden, als gevolmatigde van het Nederlandsch-Indisch Gouvernement, dat de opperheerschappij uitoefent over het Rijk van Siak Srie Indrapoera, voornoemden sultan Basjar Oedin in zijne rang als radja over het landscahp Serdang en onderhoorigheden te erkennen, gelijk geschiedt biz deze.

    Ten balijke waarvan deze acte is opgemaakt en onderteekend door den resident van Riouw-en onderhoorigheden op heden, den 16den Augustus 1862.






(Get) E. NETSCHER

0 komentar:

Posting Komentar

Silahkan beri komentar disini

Tags


Lambang Kabupaten Labuhanbatu

Rantau Prapat

Rantau Prapat
Kantor Pos dan Telephon pada tahun 1934

Labuhanbilik

Labuhanbilik
Biro Imigrasi untuk pendatang dari Jawa (kuli kontrak-1925) di Labuhanbilik

Istana Kotapinang

Istana Kotapinang
Istana Kesultanan di Kotapinang

Istana Bilah

Istana Bilah
Istana Kesultanan Bilah di Negerilama

Istana Maimun

Istana Maimun
Istana Sultan Deli - 1897

Istana Kerajaan Siak